nieuws

Eureko en Rabobank willen samenwerken

Archief

De Eureko Groep, waarvan Achmea de hoofdpijler vormt, en de Rabobank Groep willen gaan samenwerken. “Het ligt in het voornemen om deze besprekingen voor het einde van het jaar af te ronden”, zeggen zij in een gezamenlijke bekendmaking.

Op verzekeringsgebied zouden deze concerns de grootste partij op de Nederlandse markt worden. Achmea en Rabodochter Interpolis waren over 2002 samen goed voor een brutopremie-inkomen van e 7,5 (2001: 7,7) mld. Het ING-concern had in 2002 een premie-inkomen van e 7,1 (7,6) mld.
Het is bepaald niet de eerste keer dat beide coöperatieve organisaties met elkaar over samenwerking spreken. Onlangs verklaarde Interpolis-topman Kick van der Pol in AssurantieMagazine: “Collega’s zeggen hier altijd: we hebben drie keer met Achmea gepraat en drie keer is scheepsrecht”. Op dat tijdstip (eind mei) was nog sprake van een fusie van Interpolis met VGZ. In augustus kwam naar buiten, dat Interpolis op last van moeder Rabo pas op de plaats moest maken, met het oog op een veelomvattender deal.
Begin dit jaar sprak de nieuwe Rabo-topman Bert Heemskerk al de ambitie uit om marktleider te worden in verzekeringen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.