nieuws

Eureko boekt ruim f 100 mln winst, ondanks premiedaling

Archief

Het Europese samenwerkingsverband Eureko BV, waarin de niet-nationale activiteiten van 5 verzekeraars zijn ondergebracht, heeft in 1995 een winst geboekt van f 106,2 (88,3) mln bij een bruto premie-inkomen van f 1.048 (1.129) mln.

Eureko is eigendom van het Britse Friends Provident, het Nederlandse Achmea, het Zweedse Wasa, het Deense Topdanmark en het Portugese BCP/Ocidental. Nog in de loop van dit jaar zal het Duitse Gothaer toetreden.
Deze 5 verzekeringsconcerns zijn wereldwijd actief in 11 landen en hadden vorig jaar een omzet van f 31,3 mld, waarvan f 9,7 (9,0) mld schadepremies, f 7,8 (7,5) mld levenpremies, f 6,8 mld uit bankdiensten, en f 7 mld uit beleggingen. Achmea Groep had met 42% het grootste aandeel in de omzet.
Eureko BV
Het totale operationele resultaat van Eureko BV bedroeg f 9,5 (9,6) mln.
De schade-activiteiten van het samenwerkingsverband leverden een verlies op van f -13,8 (-16,3) mln bij een bruto premie-inkomen van f 388,6 (508,3) mln.
Het levenbedrijf van Eureko BV boekte een bruto winst van f 21,8 (21,6) mln bij een bruto premie-inkomen van f 659,4 (620,8) mln.
De hoogte van de netto winst van f 106,2 (17,9) mln werd beïnvloed door onder meer een forse verbetering van de resultaten bij de aangesloten verzekeraars tot f 58,9 (-12,7) mln, en door een bijzondere bate van f 36 (20,2) mln uit de verkoop van European International Holding in Denemarken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.