nieuws

Eureko boekt 60% minder winst

Archief

Eureko, de alliantie van acht Europese verzekeraars waaronder Achmea, heeft vorig jaar een nettowinst behaald van e 210,6 (521,0) mln, bijna 60% minder dan in 2000.

Het brutopremie-inkomen van Eureko nam vorig jaar toe met 8,7% tot e 7,3 (6,7) mld. Het Levenbedrijf neemt daarvan het leeuwendeel voor zijn rekening: de brutopremie-omzet groeide met 9,6% naar e 4,2 (3,8) mld. Het schadebedrijf zag de brutopremies toenemen met 4,4% naar e 1,6 (1,5) mld. Het zorgbedrijf boekte de hoogste groei (11%) en kwam uit op een brutopremie-omzet van e 1,5 (1,3) mld.
Bestuursvoorzitter Arnold Hoevenaars van Eureko ziet 2001 als een keerpunt in de geschiedenis van de alliantie. “Onze groep heeft belangrijke veranderingen en sterke groei doorgemaakt. Daarmee is de basis gelegd voor een leidende rol in het Europese verzekeringswezen en vermogensbeheer.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.