nieuws

Eric Fischer tijdelijk naar CEA

Archief

Eric Fischer, die onlangs afscheid nam als directeur van het Verbond van Verzekeraars, wordt interim directeur-generaal van het Comité Européen des Assurances (CEA), de overkoepelende organisatie van Europese verzekeraars.

De benoeming van Fischer maakt deel uit van een nieuwe managementstructuur, waarmee het CEA beter wil kunnen inspelen op de toekomstige Europese besluitvorming rond een aantal voor de sector belangrijke projecten, zoals IFRS fase 2.
Er ligt ook een voorstel om de staf van het CEA op termijn helemaal in Brussel te concentreren en uit te breiden met een directeur politieke en strategische zaken en een lobbyist. De huidige directeur-generaal, Daniel Schanté, wordt adviseur van voorzitter Gérard de la Martinière, wiens lopende mandaat met een jaar zou moeten worden verlengd tot juni 2008.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.