nieuws

Erasmus wil Moes & Caviet en Noord- en Zuid-Hollandsche Lloyd

Archief

De Rotterdamse verzekeraar Erasmus wil de Noord- en Zuid-Hollandsche Lloyd en Moes & Caviet Assuradeuren overnemen. Het aandelenpakket van beide bedrijven is in handen van de familie Caviet (51%), en medewerkers en particulieren.

Het doel van de overname is primair schaalvergroting, zegt algemeen directeur en firmant H.W. Caviet van gevolmachtigde Moes & Caviet en schadeverzekeraar Noord-en Zuid-Hollandsche Lloyd. Beide Amsterdamse bedrijven (25 medewerkers) werken al tientallen jaren nauw samen.
Per welke datum de overname wordt geëffectueerd, kon Caviet niet aangeven.
Premievolumes
De premie-omzet van beide Amsterdamse verzekeraars is volgens Caviet f 50 mln. Het grootste deel daarvan (f 30 mln) ontvangt Noord- en Zuid-Hollandsche Lloyd uit de eigen tekening in de branche motorrijtuigen, én van beursgevolmachtigden werkzaam in de brand- en transportverzekering. Een ander deel genereert het volmachtbedrijf Moes & Caviet op de beurzen van Amsterdam en Rotterdam voor rekening en risico van veelal buitenlandse brand- en transportverzekeraars.
Moes & Caviet heeft tevens een leidende rol aan de assurantiebeurzen op gebied van kunstverzekeringen.
De premie-omzet van Erasmus en assuradeurenbedrijven (200 medewerkers), eigendom van Württembergische Versicherung in Stuttgart, bedraagt f 230 mln, waarvan 55% uit de beurstekening en ruim 45% via het provinciale intermediair. Erasmus Leven heeft een omzet van f 200 mln. Noord- en Zuid-Hollandsche Lloyd 1995 1994 (in / mln) bruto premie-inkomen 29,8 30,4 w.v. auto 5,3 6,3 brand 6,0 6,2 transport 18,1 15,9 overige varia 0,4 1,6 brancheresultaat 0,4 0,1 w.v. brand -0,2 -0,2 auto -0,7 -0,8 transport 0,8 0,7 overige varia 0,5 0,4 kosten 1,1 1,1 provisie 6,7 6,8 netto resultaat 0,7 0,3

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.