nieuws

Erasmus verwacht kleiner verlies

Archief

Erasmus heeft in de eerste drie kwartalen voor e 187 mln aan brutopremie omgezet. Directeur Manfred Oschwald verwacht dit jaar een aanmerkelijk kleiner nettoverlies te moeten slikken dan in 2002.

De premie-inkomsten zijn voor e 132 mln afkomstig uit het schade- en voor e 55 mln van het levenbedrijf. Voor heel 2003 verwacht Erasmus e 245 (274) mln aan premie-inkomsten, waarvan e 170 (201) mln in Schade en e 75 (73) mln in Leven. De daling van de schadeomzet is volgens verwachting, aangezien Erasmus op de beurs niet meer actief is in een aantal branches en daarnaast de samenwerking met een aantal volmachthouders heeft beëindigd.
De combined ratio bedraagt tot en met september 93%. “Dat is historisch laag”, aldus Oschwald. Vorig jaar leverde nog een verlies op van e 19,4 mln. “Dit jaar zullen we dichter in de buurt zitten van de nullijn.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.