nieuws

Entreebeloning voor beleggingsintermediair AXA

Archief

AXA gaat intermediair dat gelden aanbrengt voor de AXA Beleggingsrekening de mogelijkheid bieden naast doorlopende provisie ook een stuk ‘afsluitprovisie’ te incasseren.

De ‘entrancefee’, zoals AXA de nieuwe beloningsvorm betitelt, kan per klant verschillen. Afhankelijk van de omvang van de geldstorting en de gedane inspanningen kan de ‘afsluitprovisie’ op 1,5% van het kapitaal uitkomen. Nu kent AXA nog uitsluitend beleggingsbeloning in de vorm van doorlopende provisie (0,25%).
Later dit jaar wil de verzekeraar ook het fondsenarsenaal vergroten. Gedacht wordt aan de introductie van een clickfonds en van twee sectorfondsen; in die laatste categorie kent AXA al het Financiële Sectorfonds. Verder wordt gedacht aan maandelijkse verzending van fondsinformatie per e-mail aan het intermediair en aan de lancering van een servicenet voor consumenten. AXA kent een dergelijk extranet nu voor het intermediair.
Het aantal AXA Beleggingsrekeningen nadert inmiddels de 70.000, goed voor een belegd vermogen van f 3 miljard.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.