nieuws

Elvia Reis komt terug op Brits avontuurtje

Archief

Elvia Reisverzekeringen heeft haar experiment met de verkoop van reisverzekeringen op de Britse markt voorlopig stopgezet. In totaal werd een premie-omzet geboekt van f 1 mln.

Volgens commercieel directeur Ton Kenter zijn er op de Britse markt geen verzekeraars die zich beperken tot het reisverzekeringsproduct.
Daarom zag Elvia Reis een mogelijke rol voor zichzelf op de Britse markt weggelegd. “Het was een betrekkelijk kort experiment. De Engelse markt blijkt toch onaantrekkelijker dan we dachten. Er bestaan geen commissie-afspraken en er gelden netto tarieven waardoor er hele gekke dingen gebeuren. Wat dat betreft kunnen we in Nederland onze lol straks nog op. Zo verkopen reisbureaus reisverzekeringen die tien pond kosten, gerust voor veertig pond aan de consument, om die polissen vervolgens te koppelen aan een korting van 10% op de reissom. Bovendien is er in vergelijking met de Nederlandse markt sprake van een erg slechte voorlichting”, aldus Kenter.
Voor haar ‘avontuurtje’ maakte Elvia Reis gebruik van de NV Verzekering Maatschappij Reisbelangen, een lege rechtspersoon sinds de overname door Elvia. Voor de proef in Engeland blies Elvia de vennootschap opnieuw leven in en werden de benodigde aanvullende vergunningen bij de Verzekeringskamer aangevraagd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.