nieuws

Elobikes op avp bij Interpolis en Fortis ASR

Archief

Op aanraden van het Verbond van Verzekeraars hebben twee maatschappijen besloten per 1 oktober de dekking van de particuliere aansprakelijkheidspolis uit te breiden met elobikes, oftewel fietsen met elektrische trapondersteuning.

Sinds 1 oktober 2006 is de elobike niet meer WAM-plichtig. Toch blijft het wel een motorvoertuig in de zin van de wet, waardoor het risico eigenlijk is uitgesloten op de avp. Om te voorkomen dat verzekerden tussen wal en schip vallen en onverzekerd rondrijden, deed het Verbond de suggestie de voorwaarden van de avp aan te passen. Interpolis en Fortis ASR hebben als eerste gereageerd en dekken het aansprakelijkheidsrisico van deze motorvoertuigen gewoon op hun avp.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.