nieuws

Elf procent groei bij NVA-kantoren

Archief

De inkomsten uit assurantiën en financiële diensten zijn bij de NVA-kantoren vorig jaar gemiddeld met 10,7% gestegen. De kosten namen evenwel met 14,8% toe.

Volgens het bedrijfsvergelijkend onderzoek – uitgevoerd door het Economisch Instituut voor het Midden- en kleinbedrijf (EIM) – is het economische resultaat door de kostenstijging gedaald naar 15,4%. De grootste kostenpost (61%) wordt gevormd door het personeel. Het aantal personeelsleden bij NVA-kantoren nam vorig jaar met bijna 11% toe.
Aan de inkomstenkant was de levensector weer de meest gunstige. De inkomstengroei van 10,9% is dit keer een fractie hoger dan die in de schadesector (+10,4%). De stijging van de schadeprovisies hield daarmee gelijke tred met de premiestijging van 10,3%. De grootste stijging vond plaats in de branche Medische varia (+14,8%), de laagste in Brand (+8,9%).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.