nieuws

Elektronische gezondheidsverklaring bij NN

Archief

Nationale-Nederlanden heeft afgelopen week bij het intermediair een elektronische gezondheidsverklaring geïntroduceerd. Deze kan worden gebruikt bij aanvragen voor individuele levensverzekeringen, aov’s en Combinance-producten. De verklaring kan worden gedownload van Mijn.NN.nl. 

De elektronische verklaring is beknopter dan de papieren versie. Aan de hand van de antwoorden wordt bepaald of vervolgvragen noodzakelijk zijn. “De verzekeringsadviseur ziet direct of de aanvraag medisch geaccepteerd is”, aldus NN. “Een handtekening van kandidaat-verzekerde is niet nodig en juridisch ook niet noodzakelijk.” Wordt de aanvraag niet direct geaccepteerd, dan ontvangt de tussenpersoon binnen enkele werkdagen een e-mail waarin wordt aangegeven wat de vervolgstappen zijn. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.