nieuws

Eindelijk akkoord Frankrijk en VS over Executive Life-schandaal

Archief

Ter voorkoming van een rechtszaak heeft de Franse regering in een vijf jaar slepend juridisch geschil, overeenstemming bereikt met de autoriteiten van de staat Californië over een afkoopsom van ongeveer € 615 mln in het schandaal rond de aankoop van levensverzekeraar Executive Life door het Franse Credit Lyonnais

Laatstgenoemde, had op slinkse wijze het in zware financiële problemen verkerende Executive Life ‘voor een prikkie’ overgenomen, hoewel het wettelijk verboden was voor banken om verzekeraars geheel of gedeeltelijk in te lijven. In het juridisch gevecht werd zwaar politiek geschut ingezet, onder wie de Franse president Chirac.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.