nieuws

Eind aan snoepreisjes voor intermediair

Archief

Er moet een einde komen aan het in de watten leggen van assurantietussenpersonen door verzekeringsmaatschappijen. Het Verbond van Verzekeraars heeft aangekondigd dienovereenkomstige bepalingen toe te voegen aan de Gedragscode Verzekeraars. In een brief aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM) stelt het Verbond: “Het intermediair moet te allen tijde zijn advies aan de consument kunnen rechtvaardigen. Aantasting van dit beeld of zelfs maar het wekken van de schijn dat dit in het gedrang is, zou een slechte zaak zijn.”

Het Verbond is tot dit voornemen gekomen op grond van een onderzoek dat is uitgevoerd naar aanleiding van de commotie die eind vorig jaar ontstond over acties van openbaar aanklager Eliot Spitzer in de Verenigde Staten. Spitzer bracht diverse malversaties in het verkeer tussen verzekeraars en makelaars aan het licht. “In ons onderzoek is niets naar voren gekomen dat onoorbaar is”, schrijft het Verbond aan de AFM.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.