nieuws

Eigen Huis op de bres voor woningbouwgarantie

Archief

De Vereniging Eigen Huis heeft minister Vogelaar (onder meer Wonen) een brief geschreven naar aanleiding van haar mening dat gemeenten niet kunnen verplichten dat nieuwbouwwoningen worden gebouwd met bouwgarantie van de Stichting Garantie Instituut Woningbouw (GIW)

Die garantie zorgt ervoor dat de woning bij faillissement van het bouwbedrijf afgebouwd wordt. “De koper heeft in de huidige markt geen enkele invloed. Wij vrezen dan ook dat uw opstelling ondernemers in de kaart speelt die eigenlijk wel van de GIW-garantie af zouden willen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.