nieuws

Eerste volledige jaar winstgevend voor Beon

Archief

In zijn eerste volledige jaar heeft Beon bijna een half miljoen winst behaald. Naast het succesvolle schadebedrijf droeg ook de leventak een steentje bij aan het positieve resultaat.

Beon is in 1994 ontstaan uit een initiatief van vier bedrijfspensioenfondsen: voor het bakkersbedrijf, het banketbakkersbedrijf, de suikerverwerkende industie en de suiker- en chocoladeverwerkende industrie. De bakkers- en banketbakkersfondsen zijn momenteel de enige aandeelhouders van de Beon Holding, die bestaat uit schade, leven, arbo en pensioenbeheer.
Beon Schade zag het premie-inkomen met name door de ziektewetprodukten (ZW Bescherming, ZW Plus en ZW Compleet) stijgen naar f 25,4 (24,0) mln. De winst bedroeg f 0,7 (0,4) mln. Beon Leven haalde aan premies f 3,3 (0,9) mln binnen, waarvan 73% afkomstig uit koopsommen. Aan winst bleef f 0,1 mln over, tegen f 1,3 mln verlies in 1994. Mede door de nog verliesgevende arbotak bleef het totale resultaat steken op f 0,5 (-0,1) mln. Beon telde eind vorig jaar 94 (79) medewerkers.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.