nieuws

Eerste paal voor nieuw kantoor Verbond van Verzekeraars

Archief

Met een geïmproviseerde heistelling uit het diepe verleden heeft een heiploeg van verzekeraars vorige week zaterdag op 1 april de eerste paal geslagen voor het nieuwe kantoorpand van het Verbond van Verzekeraars. De heiploeg bestond uit vijf bestuursleden van het Verbond onder wie voorzitter Jonker en uit vijf medewerkers van de organisatie.

Het pand wordt gebouwd in het toekomstige Hofzichtpark tegenover het NS-station Mariahoeve. Het kantoor (zie artist impression) zal 9 verdiepingen tellen en kost circa f 35 mln en moet midden volgend jaar klaar zijn. Alle medewerkers van het Verbond zullen erin ondergebracht worden, waarna de vestigingen in Bilthoven, Amsterdam, Rotterdam en Zoetermeer worden opgeheven. De verhuizing is het sluitstuk van een reorganisatie van het Verbond van Verzekeraars.
De bouw is een project van Amev Ontwikkeling Maatschappij. Het betrokken architectenbureau Atelier PRO bood tien nestkastjes aan “om gierzwaluwen te verzekeren dat ze in dit land kunnen overleven”. De kastjes worden tegen de gevel van het nieuwe pand aangebracht.
De officiële opening, op een vrije zaterdagmorgen, had meer het karakter van een familiefeest dan van een zakelijke bijeenkomst. De gasten werden ontvangen in een feesttent. Niet alleen partners van betrokkenen maar ook veel kinderen waren meegekomen. Iedereen droeg een groene heipet met het logo van het Verbond van Verzekeraars. Voor de kinderen was een speelhoek ingericht.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.