nieuws

Eerste aanzet tot betaalbare zorgpolis voor elke Amerikaan

Archief

De wet-en regelgevers in de Amerikaanse Staat Maine, waaronder Boston valt, hebben hun fiat gegeven aan plannen die er voor moeten zorgen dat elke inwoner van de staat zich uiterlijk in 2009 tegen een betaalbare prijs kan verzekeren tegen medische kosten

Vanaf volgend jaar wil de staat Maine van start gaan met het aanbieden van zorgverzekeringen via een apart door de overheid gefinancierd verzekeringsbedrijf. Ook in andere Amerikaanse staten bestaan soortgelijke plannen, waarvan sommigen reeds in een vergevorderd stadium zijn. In het gehele land hebben ongeveer 40 miljoen Amerikanen geen ziektekostenverzekering.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.