nieuws

Eenvijfde bedrijven heeft pakketpolis

Archief

Eenvijfde van de bedrijven heeft een pakketpolis gesloten. Dat houdt overigens niet in dat alle verzekeringen bij één verzekeraar zijn gesloten. Dit concludeert onderzoeksbureau Heliview.

Volgens een onderzoek van Heliview hebben kleine bedrijven vaker een pakketpolis gesloten dan grotere bedrijven. Van de bedrijfsvestigingen met één tot vijf werknemers heeft 27% een pakket. In vergelijking met een onderzoek uit 1998 concludeert Heliview dat de markt van pakketpolissen ‘stagneert’.
Het is niet zo, dat bedrijven met een pakketpolis al hun verzekeringen bij één verzekeraar hebben gesloten: er kunnen één of meer polissen bij een andere verzekeraar lopen. Bijna een kwart van de bedrijven heeft alle verzekeringen bij één verzekeraar ondergebracht.
Heliview (Breda) trekt genoemde conclusies uit een onderzoek bij vijfhonderd werkgevers met één tot vijfhonderd fte’ers. De conclusies zijn vastgelegd in het rapport ‘Concentratie/spreiding van verzekeringen & Eén-pakketpolissen’.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.