nieuws

Eén pensioenregeling voor werknemers van Meeùs

Archief

De 2.600 werknemers van Meeùs (Aegon) hebben per 1 januari nog maar één pensioenregeling. Dat waren er dertig. Daarnaast krijgen ze per 1 januari van dit jaar een structurele loonsverhoging van 1% en per 1 juni nogmaals 1%.

De nieuwe pensioenregeling is een geïndexeerde middelloonregeling. De eigen bijdrage van de medewerkers is vastgesteld op 6%. Bestuurder Ike Wiersinga van Dienstenbond CNV noemt de nieuwe pensioenregeling “een winstpunt”. Ook over de behaalde loonsverhoging is zij zeer te spreken. “De werkgever wilde maar tot 1,5% gaan voor 2006, maar wij hebben volgehouden dat we ook over 2005 een loonsverhoging wilden.”
In het eerste ziektejaar wordt verder 100% van het loon doorbetaald. Gedurende het tweede jaar wordt 70% van het loon doorbetaald. Voor ziektekosten wordt een collectieve regeling afgesproken.
De nieuwe CAO loopt van 1 januari 2005 tot en met 1 januari 2007.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.