nieuws

Duitsers zoeken besparing op autopremie

Archief

Vanwege de hoge benzineprijzen is bijna de helft van de Duitse automobilisten op zoek naar manieren om kosten te besparen zonder meteen de auto te hoeven laten staan

Uit onderzoek van de Duitse DBV-Winterthur Versicherungen blijkt dat 54% van de mensen uitzoekt waar ze het meest voordelig kunnen tanken, 53% bespaart op reparaties en 48% wil overstappen van autoverzekering om een gunstiger tarief te krijgen. Opvallend is dat vrouwen (59%) zich meer met voordelig tanken bezighouden dan mannen (51%). Bij de autopolissen zijn de mannen echter in de meerderheid; 51% van de mannen en slechts 45% van de vrouwen wil wisselen van verzekering om goedkoper uit te zijn. Van mensen boven de 60 jaar wil slechts 42% overstappen. Vooral zelfstandig ondernemers (57%) en werknemers (74%) zijn wel geïnteresseerd in deze manier van kostenbesparing, tegenover slechts 23% van de leidinggevenden. Ook families met twee of meer kinderen houden zich er druk mee bezig (56%). Voor alle bespaarmogelijkheden geldt: hoe lager het inkomen, hoe meer gebruik ervan wordt gemaakt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.