nieuws

Duitsers willen geen leven zonder risico’s

Archief

Volgens een onderzoek in opdracht van de Duitse verzekeraar Munich Re onder duizend Duitsers vanaf 14 jaar wil tweederde van de burgers tegen de gebruikelijke opvatting van Duitse zekerheid in géén risicovrij leven leiden

De all-riskmentaliteit is ook niet terug te vinden: 76% van de ondervraagden waardeert een situatie waarin kans en risico ieder 50% uitmaken, als een kans. De persoonlijke mentaliteit wordt beïnvloed door opleiding, ontwikkeling en individuele leefsituatie. Zo blijkt 48,6% van de lager opgeleide ondervraagden zich een leven te wensen zonder risico, tegenover 23,9% bij de hoger opgeleide respondenten. Ook laten de burgers uit voormalig Oost-Duitsland een voorzichtigere mentaliteit zien: waar 79% van de inwoners van voormalig West-Duitsland iets als een kans beschouwt, is dit maar bij 68% van de voormalige Oost-Duitsers het geval.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.