nieuws

Duitsers sparen meest voor oudedag

Archief

Slechts 52% van de Duitse burgers spaart

Voor velen is het inkomen ontoereikend om reserves op te bouwen, blijkt uit een enquête in opdracht van het Duitse verbond van particuliere hypotheekbanken. Van de sparende Duitsers blijft de oudedagsvoorziening het belangrijkste spaardoel; meer dan 65% van de spaarders houdt geld achter voor hun pensioen. Dit is een toename van tien procentpunten ten opzichte van vorig jaar. Op de tweede plaats van spaardoelen staat met 55% de aankoop of renovatie van een eigen woning, zes procentpunten meer dan vorig jaar. Overigens konden de tweeduizend ondervraagden bij het onderzoek meerdere spaardoelen noemen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.