nieuws

Duitse ziekenfondsverzekerden minder ontevreden

Archief

Volgens een studie van de Duitse Continentale Krankenversicherung onder 1

244 personen ouder dan 25 jaar, is het aantal Duitsers dat ontevreden is met het gezondheidswezen gedaald van 72% in 2004 naar 64% in 2005. Van de ondervraagden zijn 1.090 mensen ziekenfonds verzekerd. Evenwel is 76% van de ondervraagden van mening, dat er tegenwoordig en in de toekomst onvoldoende medische verzorging door het wettelijk systeem mogelijk is. Maar liefst 94% denkt dat ze in de toekomst voor goede verzorging veel geld moeten betalen. Van de ziekenfondsverzekerden denkt 46% dat eenmaal afgesproken diensten in het ziekenfonds gegarandeerd zijn (5% meer dan in 2004) tegenover 49% die niet in deze garantie gelooft. Daarentegen is de levenslange garantie bij particuliere en aanvullende verzekeringen slechts bij 33% van de ziekenfondsverzekerden bekend.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.