nieuws

Duitse verzekeraars willen zelf adviseren

Archief

De rechtsbijstandverzekeraars in Duitsland, Arag en DAS voorop, willen in onderhandeling met Justitie bereiken dat de Duitse regering in haar plannen voor liberalisering van de rechtsbijstandwetgeving, gaat toestaan dat verzekeraars hun eigen juristen kunnen inzetten voor het adviseren van klanten

Het bieden van rechtshulp is nu alleen aan geregistreerde advocaten voorbehouden. De strenge Duitse regels hebben het nadeel dat de premies steeds duurder worden. De dalende omzet en beperkte groei in het Duitsland van de laatste jaren, noopten de verzekeraars tot vertrek naar het buitenland waar nu 40% van de omzet wordt gegenereerd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.