nieuws

Duitse verzekeraars waarschuwen voor nieuwe faillissementen

Archief

“Gezien de hoge schadelast in de afgelopen jaren, de recente zware verliezen op de beleggingsportefeuille en de noodzakelijk schadereserveringen voor de komende jaren mag het niet als een verrassing komen als er weer een verzekeraar zwaar in de financiële problemen komt of zelfs failliet gaat

” Dat hield Hannover-topman Michael Pickel de Duitse industriële bedrijven voor tijdens een bijeenkomst van verzekerdenorganisatie DVS. Refererend aan een onderzoek noemde hij de solvabiliteitspositie van de (industriële) brand- en ongevallenverzekeraars in Duitsland ronduit alarmerend. Eerder dit jaar ging levensverzekeraar Mannheimer Lebensversicherung failliet.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.