nieuws

Duitse toezichthouder maant onderlingen tot meer financiële zelfcontrole

Archief

De BaFin, de toezichthouder op de verzekeringsbranche in Duitsland, heeft bij de onderlinge verzekeraars aangedrongen op meer aandacht voor hun financiële positie, zeker in het licht van de nieuwe solvabiliteitsregels (Solvency II)

Dat geldt met name voor de vele kleine onderlingen, waarbij de zelfcontrole nog weleens tekort wil schieten. Overigens verwacht BaFin-president Jochen Sanio dat mede door de aangescherpte solvabiliteitsregels het aantal fusies en overnames in verzekeringsland de komende jaren verder zal toenemen dat met name de kleinere (onderlinge) verzekeraars zullen worden ingelijfd door grotere concerns.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.