nieuws

Duitse schadeverzekeringssector klimt uit het dal

Archief

Na een dramatisch verlopen 2002, waarin mede door de vele overstromingen en andere weergerelateerde schades een verlies werd geleden van € 2,5 mld, is de Duitse schadeverzekeringssector dit jaar duidelijk op de weg terug

Mede door de doorgevoerde tariefsverhogingen in met name de industriële sector, zijn de premie-inkomsten met 13% gestegen. Mede daardoor loopt de verhouding inkomsten -uitgaven (schadelast plus overige kosten) in vrijwel alle schadesectoren weer terug naar een evenwicht. Voor de industriële sector wordt verwacht dat deze combined ratio dit jaar uitkomt op 102% (was 124%) en voor de particuliere verzekeringsbranche op 98% (123%). De grootste daling noteert de opstalsector: van 144% naar 101% en zelfs de combined ratio in de ‘steevast rode’ autobranche nadert de 100%, meldt het Duitse verbond van verzekeraars GDV.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.