nieuws

Duitse regering maakt op rendement levenpolis voor helft belastbaar

Archief

De Duitse regering is voor een deel tegemoet gekomen aan de kritiek van de verzekeringsindustrie op de plannen om in het kader van een brede hervorming van het belastingstelsel de uitkeringen op kapitaalgebonden levensverzekeringen in het vervolg te belasten

In plaats van volledig wordt het rendement op langlopende leven- en pensioenpolissen (12 jaar of langer) vanaf 2005 voor de helft belast. De levensector wees de plannen van de hand omdat hiervan een belemmering zou uitgaan voor Duitsers om zelf een aanvullende oudedagsvoorziening op te gaan bouwen. Dit laatste is extra nodig omdat de Duitse AOW recentelijk fors is verlaagd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.