nieuws

Duitse particuliere zorgverzekeraars richten zich op ziekenfondsverzekerden

Archief

De particuliere zorgverzekeraars gaan hun portefeuilles openstellen voor ziekenfondsverzekerden

Daarbij willen ze in het vervolg vrijwillig ziekenfondsverzekerden tot 55 jaar zonder medische keuring accepteren, iets wat zij tot dusver altijd hebben geweigerd. Zorgverzekeraars willen het voorts mogelijk maken dat particulier verzekerden makkelijker van de ene naar de andere verzekeraar kunnen overstappen. Op termijn willen zij toe naar een basisverzekering voor alle Duitsers met een minimale basisdekking en tal van facultatieve aanvullende ziektekostendekkingen. De ziekenfondsen zijn niet blij met de nieuwe concurrentie en zien in de plannen van de particuliere verzekeraars ‘een slinkse manier om het wettelijke ziekenfondsstelsel onderuit te halen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.