nieuws

Duitse overheid steunt boekingswijziging verzekeraars niet

Archief

Duitse verzekeraars hebben bij de overheid aangedrongen op een wetswijziging op grond waarvan zij verliezen op beleggingen anders kunnen boeken, namelijk verspreid over meerdere jaren in plaats van zoals nu alleen in het jaar waarin deze hebben plaatsgevonden

De beleggingsverliezen van verzekeraars in Duitsland zijn gigantisch. Voor dit jaar moeten zij rekening houden met een inkrimping van hun vermogen met gezamenlijk € 20 mld. In een speciaal onderhoud hieromtrent heeft een regeringsfunctionaris verzekeraars laten weten dat zij met betrekking tot hun wijzigingsvoorstel voorlopig niet op steun van de overheid hoeven te rekenen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.