nieuws

Duitse kredietverzekeraars luiden noodklok

Archief

De kredietverzekeraars in Duitsland hebben de alarmbel geluid over de gestaag groeiende schadelast

Mede door de verslechterde economische omstandigheden in Duitsland raken steeds meer bedrijven in de financiële problemen, waardoor afnemers steeds vaker een beroep doen op hun kredietpolis. Volgens het Duitse verbond van verzekeraars GDV, dreigt hierdoor het gevaar dat de verzekerbaarheid in het gedrang komt. De eerste probleemgevallen op dit vlak hebben zich reeds voorgedaan. Bovendien hebben kredietverzekeraars voor veel bedrijven het eigen risico aanzienlijk opgetrokken. De premie-inkomsten uit kredietverzekeringen zullen dit jaar in Duitsland naar verwachting met 5% toenemen tot ongeveer € 900 mln.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.