nieuws

Duitse Arag biedt nieuwe adviesdienst

Archief

Rechtsbijstandverzekeraars bevinden zich in Duitsland op een moeilijke markt

Steeds minder mensen sluiten een rechtsbijstandverzekering, terwijl de kosten voor verzekeraars stijgen door de wet op advocatenvergoeding. De Duitse rechtsbijstandverzekeraar Arag speelt hierop in en heeft zijn productaanbod uitgebreid met de dienst Rechtsnavigator. De reeds bestaande advisering wordt aangevuld met de mogelijkheid voor klanten om bij het voorleggen van een rechtsprobleem gebruik te maken van telefonische raadgeving van een advocaat. Ook voor rechtsgeschillen die niet verzekerd of verzekerbaar zijn, kan advies worden gevraagd. Hierdoor zal de rechtbank minder snel worden ingeschakeld en dit kan leiden tot ontlasting van het gerecht bij kleine zaken. Arag verwacht dat deze filosofie zich zal voortzetten op de markt voor rechtsbijstandverzekeraars.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.