nieuws

Driekwart wil vóór 65e stoppen

Archief

Driekwart van de Nederlanders wil vóór het 65e levensjaar stoppen met werken. In werkelijkheid lukt dat maar in 54% van de gevallen.

Die conclusie trekt AXA uit het onderzoek ‘Seniorenbarometer’ onder duizend mensen van 25 jaar en ouder. De gemiddelde leeftijd waarop Nederlanders met pensioen willen gaan, bedraagt 59,5 jaar. In de praktijk blijft de gemiddelde pensioenleeftijd steken op 61 jaar.
Uit het onderzoek blijkt dat tweederde tegen een verlenging van de pensioengerechtigde leeftijd tot 68 jaar is. Overigens is 19% hier juist voor, waarbij vrouwen dat vaker willen dan mannen en gepensioneerden vaker dan de mensen die nog werken. Van hen verwacht 40% dat de eigen financiële situatie na pensionering zal verslechteren. Bij reeds gepensioneerden is dit voor 31% daadwerkelijk het geval.
Droom en daad verschillen wel vaker. Zo denkt 49% van de niet-gepensioneerden straks veel te gaan reizen, terwijl 18% dit ook echt in de praktijk brengt. Maar liefst 36% van de gepensioneerden gaat nooit op reis, terwijl nog eens 36% vakantie alleen in Nederland viert.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.