nieuws

Donkere wolken boven Duitse levensector

Archief

De vooruitzichten voor de Duitse levensverzekeringsbranche zien er allesbehalve rooskleurig uit

Dat concludeert ratingbureau Fitch op grond van een recent onderzoek naar de financiële perspectieven voor de sector. Mede door een fors waardeverlies van de beleggingsportefeuille als gevolg van de aandelencrisis – berekend op maar liefst € 50 mld – verwacht het ratingbureau dat een verdere verlaging van de rendementsgarantie vrijwel onvermijdelijk is. Die zou voor 2004 al verlaagd worden van 3,25% naar 2,75%. In tegenstelling tot andere financiële producten is Fitch positief over de grotere attractiviteit van leven- en pensioenpolissen vanwege de relatief grotere zekerheid die polishouders wordt geboden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.