nieuws

DNB in hoger beroep tegen uitspraak SGWN

Archief

Toezichthouder DNB heeft bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBB) hoger beroep aangetekend tegen de uitspraak van de Rotterdamse rechtbank dat DNB vorig jaar ten onrechte in een openbare publicatie melding heeft gemaakt van het zonder vergunning handelen van de Stichting Garantie- en Waarborgfonds Nederland (SGWN).

De rechtbank deed deze uitspraak eind december in een bodemprocedure die door SGWN was aangespannen. De rechter onderschrijft wel het oordeel van DNB dat de stichting – die inmiddels een onderlinge verzekeraar heeft opgericht – ten onrechte zonder vergunning als verzekeraar actief was. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.