nieuws

Direktbank: provisiekeuze op consumptief krediet

Archief

Direktbank, onderdeel van Fortis Bank, biedt voortaan ook via het verkooplabel Direktbank Financieringen consumptief krediet aan. Het intermediair mag onder dit label zelf de hoogte van zijn provisie bepalen.

“Met deze aparte entiteit voor consumptief krediet voldoen we aan de Wet op het Consumentenkrediet”, zo legt productmanager Freek Bramer het ontstaan van Direktbank Financieringen uit.
De producten die onder het nieuwe label vallen (Rente Krediet, Netto Krediet, Doorlopend Krediet en de Direktbank Europas), zijn een kopie van de bestaande productden van de Direktbank. Het verschil is dat bij Direktbank Financieringen het intermediair zelf zijn provisie kan bepalen, afhankelijk van de rente die hij zijn klant berekent. Met de “zeer scherpe rente en een interessante provisie” zegt de bank zijn kredietproducten aantrekkelijker te willen maken voor het intermediair. Meer doet de bank niet uit de doeken over de beloning.
De afgelopen weken werd het intermediair via mailings en bezoeken van accountmanagers geïnformeerd. “Er hebben zich in korte tijd al twintig tussenpersonen aangemeld”, meldt Bramer. “Daar zijn we niet ontevreden over.” Direktbank Financieringen heeft plannen om het productassortiment de komende tijd uit te breiden. “Maar dat zijn nog slechts ideeën, meer niet.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.