nieuws

Direktbank komt met nieuwe rentevorm

Archief

Bij Direktbank kan een nieuwe rentevorm worden gesloten: de 1 + 6 Clickrente. De rentevorm bestaat uit een rentevaste periode van 1 jaar met rentebedenktijd, gevolgd door een 6 jaar rentevaste periode. Bij een rentewijziging binnen 1 jaar wordt de rente vastgezet, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen de periode voor en de periode na passeren.

Voor passeren wordt de rente bij een rentestijging vastgezet op het oude 6 jaar vaste tarief. Na passeren wordt bij een rentedaling de rente vastgezet op het nieuwe 6-jaarstarief en bij een rentestijging wordt deze ‘vastgeclickt’ op het oude 6-jaarstarief. “Doordat er een renteperiode van 1 jaar met rentebedenktijd is gekoppeld aan een renteperiode van 6 jaar wordt er getoetst op 6 jaars werkelijke lasten. Dit zorgt voor een veel ruimere verstrekking”, aldus Direktbank. Tijdelijk geldt voor deze rentevorm 0,1% rentekorting.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.