nieuws

Direktbank groeit in hypotheken

Archief

Fortis-dochter Direktbank meldt over de maand maart een marktaandeel van bijna 7% in hypotheken. Daarmee is Direktbank nu binnen het concern de grootste geldverstrekker.

Direktbank kwam vorig jaar uit op een omzet van _ 5,2 mld en een marktaandeel van 4,6%. Daarbij zijn de dochters Oosteroever, Alkmaar en ‘Quion 9’ inbegrepen. Het Kadaster registreert deze labels allemaal apart; het geld voor de hypotheken is in alle gevallen echter afkomstig van Direktbank.
In maart is het marktaandeel uitgekomen op 6,8%. Daarvan is 2,3% afkomstig van het label Direktbank, 2,2% van Oosteroever, 2,0% van Quion 9 en 0,2% van Alkmaar. Het eerste kwartaal heeft in totaal een marktaandeel van 6,4% opgeleverd, goed voor circa _ 1,9 mld aan hypotheken. Daarmee is Direktbank vermoedelijk de vijfde geldgever van ons land, nog vóór Fortis Hypotheek Bank, die in de eerste twee maanden van 2006 op een aandeel van 5,6% uitkwam.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.