nieuws

Direct writing in Groot-Brittannië verdubbeld in tien jaar

Archief

Het marktaandeel van Britse direct writers vertoont nog steeds een opwaartse lijn

Volgens een onderzoek zouden direct writers 29% van de Britse particuliere verzekeringsmarkt in handen hebben, hetgeen een verdubbeling is ten opzichte van tien jaar geleden. Het aandeel van direct writers is het grootst in de autoverzekeringssector (35%), gevolgd door inboedel/opstal- en reisverzekeringen. De snelst groeiende direct writing-tak is de huisdierenpolis, waarin jaarlijks gemiddeld een premietoename wordt gerealiseerd van 15%. De groei in de rechtstreekse verzekeringsverkoop gaat vooral ten koste van de Britse makelaars, die hun marktaandeel in tien jaar tijd zagen teruglopen van 59% tot 41%.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.