nieuws

Direct Wonen geeft winstwaarschuwing

Archief

Het resultaat van woningverhuurder en hypotheekverstrekker Direct Wonen zal in 2007 beduidend lager uitvallen dan verwacht

Het verwachte bedrijfsresultaat (Ebita) zal nu _ 14 tot 16 mln bedragen. Direct Wonen zegt te kampen met verslechterde omstandigheden op de vastgoed en hypotheekmarkt. Er is beduidend minder vastgoed verkocht door Direct Wonen.
Ook kon Direct Wonen minder hypotheken verstrekken. En de hypotheken die werden verkocht hadden voornamelijk een lage marge. Volgens Direct Wonen is de algemene hypotheekmarkt tot en met september met 16,7% afgenomen als gevolg van hogere rentes, banken die strenger zijn bij het lenen en de verslechterde situatie op de Amerikaanse en Britse huizenmarkt. Een voorgenomen grote acquisitie door Direct Wonen is nu ook van de baan.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.