nieuws

Dikke hypotheekplus in april

Archief

De verkoop van woninghypotheken is vorige maand fors hoger uitgevallen dan in april 2004. Het bedrag dat geldverstrekkers uitleenden steeg met ruim 20% tot € 9,1 mld; ten opzichte van de maand maart is de stijging 7%. Ook het aantal verstrekte hypotheken (46.551) steeg in april met 13% (t.o.v. april 2004) en met 7% (t.o.v. maart 2005). Het eerste kwartaal had volgens Het Kadaster al een productiestijging van 16% te zien gegeven.

In april profiteren vooral de hypotheekbanken en bouwfondsen (+48%) en de buitenlandse geldverstrekkers (+28%) van de productiestijging. Met ruim 26.000 hypotheken (+8%), goed voor € 5,3 mld omzet (+18,5%), blijven de banken echter veruit de voornaamste geldverstrekkers.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.