nieuws

Dexia komt leaseklanten individueel tegemoet

Archief

Dexia Bank wil met bijna vierhonderd financieel gedupeerde aandelenleaseklanten alsnog een individuele schaderegeling treffen. De bank heeft dat meegedeeld aan de Stichting Leaseleed, waarin ongeveer 450 klanten zijn verenigd.

Begin deze maand bood Dexia een collectieve schaderegeling aan, op voorwaarde dat minimaal 95% van de aangesloten aandelenleasegedupeerden daarop zou ingaan. Naar nu blijkt, is dat percentage bij lange na niet gehaald: 80,3%. De bank wil het hoge percentage reacties echter niet negeren en heeft daarom besloten de klanten individueel de gelegenheid te geven op het aanbod in te gaan. In Stichting Leaseleed zijn klanten verenigd die een aandelenleaseproduct hebben gekocht, bestaande uit een effectenlease-overeenkomst en effectendepot. Geld dat werd gestort op een beleggingsrekening (depot) werd aangewend voor periodieke betalingen ten behoeve van een effectenlease-overeenkomst.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.