nieuws

Dexia beheert alleen nog maar

Archief

Dexia Bank staakt in ons land alle commerciële activiteiten, waardoor 25 werknemers van de afdeling Marketing en Verkoop hun baan verliezen.

Dexia verkoopt al een jaar lang geen aandelenleasecontracten meer en ziet nu dus ook af van bijvoorbeeld de afzet van spaarrekeningen. De resterende 260 werknemers zullen zich (voornamelijk) gaan bezighouden met de afwikkeling van de nog lopende aandelenleaseportefeuille.
Die portefeuille (zo’n e 3,6 mld groot) is de directe oorzaak van dit besluit van de Frans-Belgische bank, die begin deze eeuw nog enthousiast ons land binnenkwam via overnames van Bank Labouchere (van Aegon) en de bank Kempen & Co. De leasetak van Labouchere heeft Dexia echter alleen torenhoge extra voorzieningen (bijna e 500 mln), een golf aan rechtszaken en een besmette naam opgeleverd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.