nieuws

Delta Lloyd schrapt Waalse autopolissen

Archief

Twee Belgische dochters van Delta Lloyd schrappen in totaal 12.500 verlieslijdende autopolissen.

De dochters, De Poperingse Verzekeringen en Het Belgisch Verhaal, lijden rond de grote steden in Wallonië grote verliezen. Dat zou veroorzaakt worden door de slechte rijstijl en de grotere fraude met polissen in het zuidelijke deel van België. De crisismanager van Ohra Belgium, waar de maatschappijen onder vallen, zegt dat in Wallonië geen nieuwe autoverzekeringen meer zullen worden gesloten.
In België hebben diverse maatschappijen al risicovolle chauffeurs uit de verzekering gezet. Dit wordt gezien als protest tegen het Belgische systeem, dat voorschrijft dat de overheid bepaalt of verzekeraars de autopremies mogen verhogen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.