nieuws

Delta Lloyd Bank laat SER-inschrijving doorhalen

Archief

Delta Lloyd Bank heeft zijn SER-inschrijving voor assurantiebemiddeling laten doorhalen. De bank wil daarmee een daad stellen tegenover het intermediair.

Bij de overname van Bank Cantrade door Delta Lloyd twee jaar geleden, werd een kleine levenportefeuille aangetroffen. De bank had één medewerker in dienst die zich bezighield met de uitbreiding van deze levenportefeuille, hoofdzakelijk opgebouwd uit posten van bankrelaties.
Commercieel directeur H.B. Arends: “De portefeuille is verkocht aan een tussenpersoon in Amsterdam met wie wij veel samenwerken op het gebied van bancaire diensten. Het provisie-inkomen van de portefeuille is bescheiden; het assurantiekantoor was feitelijk alleen geïnteresseerd in de cliëntenbestanden.”
Delta Lloyd Bank treft voorbereidingen om met ingang van 1 januari 1995 kleine spaarders de mogelijkheid te geven om bij de intermediairbank te sparen, zij het in het kader van het bedrijfssparen. Tot dusver konden alleen cliënten met een bedrag van f 25.000 of meer een spaarrekening (deposito) bij de bank openen. Daarin komt verandering. Ook spaarders met een (veel) lagere inleg kunnen nu bij de bank terecht mits zij participeren in een spaarloonregeling, een premiespaarregeling, en winstdelingsspaarregeling, of een effectenspaarregeling. Met name door de laatste bedrijfsspaarregeling denkt Delta Lloyd Bank zich sterk te kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.