nieuws

‘De Oudste’ verdubbelt winst

Archief

Door goede beleggingsopbrengsten en het afstoten van een groot verliesgevend contract heeft De Nederlandsche Glasverzekering Maatschappij De Oudste Anno 1861 (NGM) in Rotterdam vorig jaar de winst zien verdubbelen.

De NGM (acht medewerkers) boekte vorig jaar een premieomzet van _ 3,6 (4,1) mln uit glasverzekeringen, waarvan voor eigen rekening _ 3,5 (4,0) mln. Deze daling (12%) was voornamelijk het gevolg van het afstoten van een groot verliesgevend contract met een woningbouwvereniging. Hierdoor laat ook het schadepercentage een forse daling zien, van 48% naar 37%.
Verder was 2005 een uitzonderlijk goed beleggingsjaar voor NGM. De beleggingen namen toe van _ 11,6 mln naar _ 13 mln (een stijging van 12%). Mede hierdoor kwam de nettowinst van NGM vorig jaar uit op _ 1,0 (0,5) mln.
Verder heeft de NGM een stijging van het technisch resultaat gerealiseerd van 20% tot bijna _ 590.000.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.