nieuws

De Grave vraagt anw-gegevens aan pensioenuitvoerders

Archief

Staatssecretaris De Grave van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de pensioenuitvoerders gevraagd onderzoek te doen naar de mate waarin en de wijze waarop het anw-gat is verzekerd.

Zowel het Verbond van Verzekeraars als de Vereniging van Bedrijfspensioenfondsen en de Stichting voor Ondernemingspensioenfondsen heeft een verzoek hiertoe ontvangen van de staatssecretaris. Gevraagd is naar een globaal overzicht van cijfers over de aanvullende anw-gatverzekeringen, de inhoud van regelingen (voorwaarden en financiering) en het aantal verzekerden. De rapportage wordt eind dit jaar in Den Haag verwacht.
De Grave wil een beeld krijgen van het aantal particulier en collectief getroffen voorzieningen om zodoende eventuele problemen – bijvoorbeeld in verband met de leeftijd of gezondheid van de te verzekeren personen – in kaart te kunnen brengen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.