nieuws

De Friesland wil af van apart aanvullend bedrijf

Archief

Bij de Friesland fuseert begin volgend jaar de aanvullende ziekenfondsverzekeraar met de particuliere (hoofd)verzekeraar.

De fusie is bedoeld om de solvabiliteit van het particuliere (hoofd)bedrijf te verbeteren. “De aanvullende ziekenfondsverzekeraar is ouder en heeft een betere solvabiliteitspositie”, zegt directeur Marcel Kuin. Bij de aanvullende ziekenfondsverzekeraar, de OWM Ziektekostenverzekering De Friesland, heeft 94% van de 340.000 ziekenfondsverzekerden een aanvullende verzekering lopen. Het bedrijf wordt samengevoegd met OWM De Friesland Particulier die 52.000 particuliere verzekerden heeft en waarin ook de betreffende aanvullende polissen zijn ondergebracht. De combinatie gaat verder onder de naam OWM Particuliere Ziektekosten De Friesland.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.