nieuws

De Friesland verhoogt ziektekostenpremies met 4,4%

Archief

De Friesland verhoogt de premies voor de particuliere hoofdverzekeringen met gemiddeld 4,4%. Topman Hans Feenstra zegt desgevraagd, dat de resultaten de afgelopen jaren dusdanig zijn geweest dat de lage premieverhoging verantwoord is. “Het gaat niet ten koste van onze solvabiliteit. Onze reserves zijn uitstekend.” 

Feenstra gaat er van uit dat ‘zijn’ premieverhoging de laagste in de markt zijn. De premies voor de aanvullende (ziekenfonds)verzekeringen stijgen met 5,8%. De dekkingen zijn uitgebreid op onder meer orthodontie, sportgeneeskunde en alternatieve geneeswijzen. 
De Friesland is als eerste verzekeraar naar buiten gekomen met de nominale ziekenfondspremie. Ook hiermee verwacht De Friesland de laagste te zijn. De nominale premie stijgt van € 25,50 naar € 30,95. “In feite is het geen verhoging”” betoogt Feenstra, “want hier zit de voorfinanciering in van de no-claimregeling. Wij hebben berekend dat de verzekerde gemiddeld € 83 per jaar, dus € 7 per maand, terugkrijgt. Zonder de no-claimregeling zou de nominale premie dus omlaag zijn gegaan”.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.