nieuws

De fiscus aan het perron

Archief

Het voeren van een discussie met de belastingdienst lijkt sterk op het reizen per trein: bij beide instellingen ligt de route onwrikbaar vast en worden wissels door onzichtbare handen omgezet, terwijl de vertegenwoordiger van de instelling altijd wil knippen.

Dit is de laatste van tien stellingen die behoren bij het proefschrift ‘Pensioen regelen en verzekeren’, waarmee P.M.C. de Lange (Centraal Beheer) op 15 september promoveerde aan de rijksuniversiteit in Leiden. De op een na laatste stelling: De vergelijking van een belastingplichtige met een patiënt in een open afdeling van een krankzinnigengesticht, die recentelijk door enkele fiscale hoogleraren is gemaakt, wint kracht door de artikelen 3 en 3a van het Uitvoeringsbesluit inkomstenbelasting (regeling derde tranche lijfrenteregime) te aanvaarden als huishoudelijk reglement van deze inrichting.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.